Att komma i form inför säsongen

Alla har vi olika intressen och för många så är fotboll ett stort intresse. Inte bara att titta på utan även utöva. Det kan vara mindre lag som kanske inte gör så stort väsen av sig utan spela sina söndagsmatcher mot lag från andra grannstäder. Oavsett så är det viktigt att komma i form innan säsongen startar.

Alla vet att träning är viktigt och som fotbollsspelare så gäller det att orka med en hel match. Är man en glad amatör så är det än viktigare att träna för att orka så mycket som möjligt. De flesta kanske går på gym för att träna men det kan finnas fördelar att ha lite redskap hemma som man kan träna med när lusten faller på. Se till att köpa hem lite hantlar och annan träningsutrustning som gör att du kan träna hemmavid. Det behöver inte vara ett komplett gym med lite redskap är bra att ha för hemmaträningen.

Så fort snön har smält bort och fotbollsplanerna börjar bli spelbara så gäller det att komma ut och få känna på bollen. Det är också nu som man får bevis på att vinterträningen gett något resultat. Regelbunden träning brukar ge resultat och det gäller att hålla fokus på konditionsträningen när man inte spelar fotboll. Har man dessutom kommit upp i ålder lite så är det än viktigare att hålla igång så man orkar med en hel match. Fördelen med fotboll i högre ålder är att det inte går lika snabbt som för de yngre.