Fotboll på Heden

Börja med styrkelyft – vad behöver du?

Du som tycker om fotboll har förmodligen en förkärlek för sport och motion. Och när träningspassen börjar kännas tråkiga är det kanske dags att testa på något nytt. Varför inte börja med styrkelyft?

Tyngdlyftning är en givande träningsform som ger dig både muskler och koordination. Det är ett perfekt alternativ att hålla igång med när fotbollssäsongen ligger i vänteläge och du fortsatt vill träna upp din fysiska förmåga.

Att komma igång

Så, vad behöver du då för att komma igång med styrkelyft? Detta varierar lite från person till person. Om du aldrig testat någon typ av tyngdlyftning kan det vara bra att prata med någon som har erfarenhet. På så vis får du information om passande övningar för nybörjare och undviker därmed eventuella skador. Var inte rädd att be om hjälp – alla måste börja någonstans.

Den rätta utrustningen

Vidare behöver du även säkerställa att du har den rätta utrustningen för att börja med styrkelyft. På de flesta gym finns både skivstång och vikter. Det du själv med nytta kan införskaffa är till exempel lyftarbälten, dagremmar och lindor. Se till att ha dessa redo för din första session genom att kolla in detta. Med samtliga tillbehör inskaffade är du redo att påbörja din tyngdlyftnings-resa!