Malmö spelar Champions League

Förutom de eventuella internationella mästerskapen på landslagsnivå så är det inom fotbollen utan tvivel Champions League som är den absoluta höjdpunkten varje år. Nu är det snart dags för gruppspelet att dra igång för årets upplaga.

Malmö kvalade in

Värt att nämna direkt är förstås den stora skräll som vi i slutet av augusti fick uppleva. Förutsättningarna var absolut inte att det skulle vara någon omöjlighet, men att det skulle bli verklighet var det nog ändå få som hade vågat hoppats på. Vi pratar förstås om att Malmö FF lyckades kvala sig in till gruppspelet i Champions League. För första gången på 14 år så kommer ett svenskt lag att delta på riktigt i världens mest prestigefyllda fotbollsturnering för klubblag.

För den som inte är helt insatt i digniteten kring detta så kan vi visa hur Allsvenskan står sig mot resten av Europas ligor. Det är inte en av Europas sämsta fotbollsligor som en del gärna häver ur sig, utan man placerar sig på 23:e plats av 54 ligor totalt. Man ligger alltså nästan precis i mitten av alla ligor i Europa. Men de som slentrianmässigt säger att Allsvenskan är sämst i Europa har tyvärr en viss poäng med det dom säger.

Om vi tittar på de ligor som är under och vilka som faktiskt ligger före så är det så att Allsvenskan är en mycket medioker liga. Inte för att förringa något annat lands ligor som så, men har man den cypriotiska, vitryska och rumänska ligan ovanför sig så förstår man att den inte håller någon hög kvalitet och därför får det räknas som en riktig bragd av skåningarna som börjar borta mot italienska mästarna Juventus i mitten av september.

Se matcherna

Hur bär du dig då åt för att se matcherna. Vill man se dem på plats så kan vi rekommendera att du besöker GO Sport Travel där du kan hitta biljetter och resor till matcherna i Champions League. Att få tag på biljetter kan annars vara svårt, så det är en smidig tjänst att använda sig av. Har man inte möjlighet eller lust att se matcher på plats så är det precis som föregående säsong på Viasat Sport som du kommer att kunna njuta av matcherna och ta del av grymma analyser från kunniga experter som Lasse Lagerbäck, Erik Niva, Frida Nordstrand med flera. Mer info om detta hittar du här på Viasats hemsida.