Fotboll på Heden

Skapa ditt eget favoritlag

Du kan älska fotboll och då finns det främst 3 aktiviteter man hänger sig åt i fotbollens namn: du tittar på fotboll, du spelar fotboll och du bettar på fotboll. Nu finns det ett fjärde. 

casino soccer football video games_416110702

Istället för att titta på eller betta på ditt favoritlag, varför inte skapa ditt eget?

Låt oss säga att du är ett stort fan av Premier League och vill prova på detta, som kallas för fantasy sportsbetting. Du kommer då att få välja ut de bästa spelarna ur serien, oavsett lag och sätta ihop ditt eget “superteam”. Du kan sedan titta på de riktiga matcherna och heja på dina spelare. Får de poäng i ligan, får du poäng till ditt lag. Det som ger mest poäng är mål och assist. Målvakter kan få poäng genom att hålla nollan och göra räddningar. Får en av dina spelare ett kort får den minuspoäng.

Du tävlar mot andra personer och deras laguppställning. Hur många spelare du får välja skiljer sig från spelsajt till spelsajt. Ibland har du åtta spelare, ibland upp till femton!

Olika spelare kostar olika mycket att köpa in till ditt lag. Ju bättre och dyrare en riktig spelare är, desto mer kostsam kommer han att vara att köpa in. Och sedan måste du lista ut de bästa positionerna för dina spelare. Om du har köpt tre mittfältare gäller det att placera ut de andra två på bra platser där du tror att de kan göra skillnad för spelet.