Uefa Champions League

Alla har hört talas om Uefa eller Champions League på ett eller annat sätt men inte alla vet vad det egentligen handlar om.

Att det handlar om fotboll är nog ingen hemlighet men för en del så är det mer känt som det senaste spelet till x-box eller playstation när det pratas om Uefa Champion League bland ungdomar, och visst är det ett populärt sådant. För rutinerade fotbollsspelare och supporters så är det mer känt genom den årliga fotbollsturnering som det ju faktiskt är. Turneringen spelas mellan de allra bästa herrklubbslagen i Europa och under 2014 kvalade Malmö in som ett av lagen.

Det började med att Europacupen för mästarlag har spelats ända sedan  1955/1956 och ersattes 1992/1993 av Uefa Champions League. Det lag som har flest titlar att skryta med i serien är Real Madrid som tagit 11 stycken och även gick segrande ur cupen 2015/2016. De vann även det allra första turneringen 1955 då finalen spelades i Paris inför 38 000 åskådare. Formatet i turneringen har ändrats genom åren och består av ett gruppspel och senare ett slutspel där lagen möts på hemma och borta plan. Finalen avgörs senare i en enda match som ska ske på helt neutral plan även om en del haft vinst och förluster på hemmaplan.